Historisch gezellig

De mooie, historische binnenstad van Alkmaar staat bekend om de kaasmarkt, maar de stad is veel meer dan dat. Heel aantrekkelijk is bijvoorbeeld d’Oude Stad, het historische centrum met monumentale panden aan smalle straatjes waarin bijzondere boetiekjes en winkels huizen. Fantastisch om in rond te dwalen en de Alkmaarse historie te beleven en neer te strijken op leuke terrassen bij fijne restaurants. In Alkmaar kun je ook genieten van tentoonstellingen in Het Stedelijk, het Kaasmuseum of het Biermuseum. Van de indrukwekkende Grote Sint Laurenskerk en het gezellige Waagplein. Van de vele, kleinschalige festivals, zoals Alkmaar Culinair Plaza, een evenement waar iedereen ieder jaar in september van geniet. Of even doorfietsen en u komt bij de brede duinen van Schoorl en Bergen. Lekker uitwaaien op het Noordzeestrand.

Levendig, gezellig

De Westfriese Poort ligt prachtig in de bocht van het Noord-Hollandsch kanaal dicht bij het pontje dat u naar de binnenstad brengt. Het kanaal is drukbevaren wat een gezellige dynamiek teweegbrengt. De levendigheid maakt het wonen op deze plek heel bijzonder.

Vanuit een deel van de appartementen in de Westfriese Poort kijkt u ook uit over het Victoriepark aan de overkant van het water. Een mooi stukje groen in de binnenstad met een muurrestant uit de middeleeuwen en het prachtige IJkgebouw als gezellige hotspot.

Ook buiten het centrum is het goed toeven. Wijkt u eens uit over de houten ophaalbruggen naar andere pittoreske buurtjes buiten de Singel. Of pak de fiets naar het Westerhout, het Alkmaarder Hout of Park Oosterhout met zijn vlindertuin. Kortom, Alkmaar is een bijzonder aangename, culturele, gezellige, groene plek om te wonen.

De Westfriese Poort
Fijn wonen in alkmaar